Gaudir del sabor natural d'un gelat casolà és un plaer que costa molt poc i que podem fer a l'estiu. Només ens cal seguir aquests consells per delectar-nos amb un d'aquests gelats casolans.
A més, és un pla perfecte per fer-ho amb els més petits de la casa, i perquè mengin fruita de la manera més divertida. No tenen conservants ni colorants, només aliments naturals i molt nutritius. Vols començar? Et donem 3 propostes.
Gelat de llima llimona
Aquest gelat és un clàssic de l'estiu. Gràcies als motlles de silicona amb forma de gelat que podem trobar a qualsevol botiga digital, podem fer uns pols casolans riquíssims.
Ingredients:
- Una llimona gran o dues llimones petites
- Dues llimes
- 800 ml d'aigua freda
- Una mica de sucre
Preparació:
- En primer lloc, ratllem la pell de les dues llimes i de la llimona per sobre, sense arribar a la part blanca, més amarga. Amb un espremedor o una liquadora traiem tot el suc de les fruites.
- A continuació, al got de la batedora, hi afegim l'aigua freda, el suc de les llimones i les llimes; el sucre i la ratlladura. Ho batem tot fins que quedi un suc homogeni i ho colem amb un colador gran diverses vegades, per retirar les ratlladures.
- Ara només falta omplir els motlles i refredar-los al congelador durant almenys 7 hores.
Gelats de síndria
Si prefereixes un sabor més dolç, no tan àcid, el gelat de síndria és una bona opció. A més, és una fruita de temporada, que trobarem fàcilment al supermercat.
Ingredients:
- 1 quilo de síndria
- 200 ml d'aigua
- 100 grams de sucre blanc
- Essència de vainilla
Preparació:
- En un recipient a foc mitjà, barregem l'aigua amb el sucre blanc perquè es dissolgui perfectament. Afegim també l'essència de vainilla, tot i que és opcional segons els nostres gustos. Retirem del foc i deixem refredar.
- A continuació, a la batedora de got triturem la síndria al costat de la barreja d'aigua i sucre. Ja ho tenim! Ara només falta omplir els motlles sense arribar fins a dalt, ja que, en passar de líquid a sòlid, el pol augmenta de mida i després és més difícil treure'ls del motlle.
Gelats de 3 sabors
A l'estiu tenim una gran varietat de fruites de temporada. Per això, farem un pol de 3 sabors per ficar diverses peces de fruites. Aquest pol que farem és sense sucre afegit. Per això, triarem fruites madures, ja que són les més dolces.
Ingredients:
- Un préssec i una nectarina
- Tres kiwis
- 400 grams de síndria
- 200 ml d'aigua
Preparació:
- En una batedora de mà, o de got, triturem una nectarina i un préssec al costat d'un got d'aigua freda. Quan estigui llest, emplenem la base del nostre motlle ocupant el primer terç i congelem.
- Transcorreguts almenys set hores, continuem amb la segona part del nostre pol. Triturem la síndria o el meló, amb un got d'aigua freda a la batedora de got. I repetim l'operació, omplim el motlle fins a una mica més de la meitat, deixant espai per al tercer sabor. Introduïm al congelador set hores més.
- Arribem al darrer pas. Triturem 3 kiwis a la batedora amb un got d'aigua i completem amb la barreja el motlle del gelat. Tornem a congelar 7 hores més.
És més laboriós que la resta, ja que hem de repetir els passos 3 cops, però el resultat val la pena! Tenim uns gelats molt acolorits. Et ve de gust un?
Truc!
Si els has fet alguna vegada, sabràs que costa una mica treure els pols del motlle. Prova-ho a introduir en un recipient amb aigua calenta, veuràs com el motlle cedeix i podràs treure el pol sense esforç.