Anar directament al contingut
Envío GRATIS a partir de 35€ Recíbelo en 24/72 horas Pago a plazos
Logo UfesaLogo Ufesa

Te chai i altres infusions per fer a casa

El te, la beguda més consumida al món després de l'aigua, té un origen ple de llegendes, des de l'emperador xinès Shen-Nung fins al príncep indi Bodhi-Dharma. El que sí que sabem és que va néixer a Orient fa milers d'anys i, avui, es consumeixen prop de 2.000 milions de tasses al dia, segons l'OMS.

A més de ser un potent antioxidant que ajuda a prevenir l'envelliment i millorar el rendiment cognitiu, el te conté cafeïna en menys quantitat que el cafè, ideal per mantenir-nos desperts sense posar-nos nerviosos. Tot i que tots coneixem clàssics com el te verd, vermell o blanc, afegir aromes i espècies ens permet crear versions úniques, com el popular te chai.

El Te Chai

Comencem amb un te intens, que ens recorda l'Índia per la quantitat d'espècies que porta. Encara que el trobem al supermercat fet, podem fer-ho a casa. L'avantatge de fer-ho és que ens evitem additius extres i el seu sabor és molt més intens. A més, sorprendràs els teus convidats amb un te casolà, fet per tu mateix.

Ingredients:

  • 1 tassa de te negre en fulles
  • Cardamom
  • Canyella
  • Estrelles d'anís
  • Claus
  • Gingebre
  • Pebre

Preparació:

  • El primer pas és buscar un recipient, com un got de vidre o una bossa amb tancament hermètic, per guardar la preparació de les espècies.
  • Partim les beines de cardamom i les branques de canyella i les introduïm al flascó amb la resta espècies.
  • Després, agitem perquè tot quedi ben barrejat. I ho mantenim molt ben tancat, per no perdre les aromes. Com més temps millor!
  • Quan ens disposem a fer el te, bullim aigua. Amb el bullidor Resia de Ufesa, aconseguirem fer-ho d'una manera segura.
  • Quan l'aigua està al punt, s'encén un pilot lluminós. Té capacitat per bullir 1.7 litres d'aigua de forma ràpida.
  • Amb un cassó de te, agafem les espècies i el fiquem en una tasseta amb aigua calenta. Uns minuts després, tindrem el nostre té llest

El Te de fruites:

Si us ve de gust un té fruiter, aquí us en proposem un amb fruites deshidratades. Amb un deshidratador, podem deshidratar les fruites d'estiu i degustar-les durant tot l'any, com a aperitiu, com a condiment per a plats més elaborats, o al te, com farem ara. Afegint albercoc deshidratat al nostre te blanc, aconseguirem donar-li un toc i un sabor diferent i original. I el mateix si volem tastar amb una altra fruita tardorenca. Per exemple, amb fruits del bosc.

Si tenim un bullidor d'aigua a casa podrem preparar les infusions en poc temps. Aboquem l'aigua calenta a la tetera i hi afegim el te. També podem utilitzar-te en bossetes i preparar-lo directament a les tasses
En servir-ho afegim a la tassa de te, una o dues peces d'albercoc deshidratat i deixem que reposi uns instants.
Podem provar de combinar el sabor de diverses fruites deshidratades al nostre te blanc!

El Te morú:

I acabem amb un te morú artesà, fet a casa. Aquest és un dels tes més consumits del món. El seu ingredient estrella és l'herba bona. És el més senzill de preparar. Només necessitem te verd, menta i aigua bullent. Senzill i deliciós alhora. Als països àrabs, el te forma part del ritual de benvinguda.

El món del te ofereix infinites possibilitats per experimentar i gaudir. Des de la intensitat del té xai fins a la frescor dels tes fruiters, cada tassa pot ser una experiència única que combini tradició, creativitat i benestar. Preparar-lo a casa us permet personalitzar els sabors, evitar additius innecessaris i sorprendre els vostres convidats amb opcions originals i casolanes. Atreveix-te a tastar noves combinacions i fes del te no només una beguda, sinó un ritual personal que s'adapta al teu estil i a cada moment del dia.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada..

Cistella 0

La seva cistella és buida.

Comença a comprar