Batedora de got o liquadora? Aquesta és una pregunta que molts us feu sovint a l'hora de comprar aquests petits electrodomèstics. És totalment raonable, ja que aparentment tots dos serveixen per al mateix: menjar fruites i verdures d'una altra manera, més aviat beure-les. Però també és igual de cert que tenen diferències. En aquest post, explicarem les funcions i per a què serveix cadascuna. Comencem?
Batedora de got
El gran avantatge de les batedores de got és que són un electrodomèstic molt versàtil, és a dir, podem utilitzar-lo per fer moltíssimes coses a la cuina. Triturar ingredients, barrejar-los, batre'ls…
Hi ha moltes receptes on necessitem fer aquests petits passos i amb una batedora de got podrem fer-ho fàcilment. Per exemple, si volem fer una crema de verdures, cal triturar abans els ingredients; també si volem fer un pa de pessic, un pastís o un batut natural de fruites.
El gran avantatge de les batedores de got és que són un electrodomèstic molt versàtil amb què podem triturar, barrejar o batre.
Les batedores de got tenen unes fulles professionals i desmuntables, aptes per triturar aliments durs. Fins i tot són capaços de picar gels casolans, amb què preparar deliciosos còctels.
El seu got amb una capacitat de fins a 1,75 litres ens permet també triturar gran quantitat d'aliments.
Aquests són els principals avantatges d'una batedora de got. Com veurem a continuació, amb la liquadora no podem fer algunes d'aquestes funcions, però és més precisa si volem extreure el suc de les fruites i verdures. En part, l'origen de la confusió és que en altres idiomes, com l'anglès, s'anomena liquadora (blender) la batedora de got.
A més de la batedora de got, hi ha també un altre tipus de batedores, com la batedora de rebosteria amb varetes, la batedora de mà, la més popular, o la batedora personal. Aquesta última té un got més petit, perquè està pensada per fer batuts individuals i portar-los al mateix recipient, sense necessitat de canviar-lo. Això és així, perquè el got mesclador permet canviar la fulla en un sol pas per una tapa amb tancament hermètic i filtre, per beure-t'ho sense haver de canviar el recipient.
Liquadora: Què hi podem fer?
L'avantatge de tenir una liquadora a casa és que podem controlar els ingredients de la nostra beguda. Sempre serà més saludable un suc casolà que un de processat, que sol incloure conservants i sucres afegits.
Com funciona? És molt fàcil, introduïm les peces i la màquina s'encarrega d'esprémer tot el suc. D'aquesta manera, el suc surt per un filtre i la polpa s'emmagatzema en un dipòsit extraïble, que a més podem rentar còmodament al rentaplats.
Per això, la liquadora és perfecta per esprémer fruites que tenen molt de suc, com la taronja, el meló o el préssec.
La liquadora és perfecta per esprémer fruites que tenen molt de suc, com la taronja, el meló o el préssec.
És a dir, amb la batedora de got podem fer batuts o sucs més espessos, mentre que amb la liquadora farem una beguda totalment líquida.
Aquestes són les diferències entre liquadora i batedora de got. T'han servit? Per no tenir més dubtes, els utilitzarem per veure els resultats que obtenim amb cadascuna.