Anar directament al contingut
Envío GRATIS a partir de 35€ Recíbelo en 24/72 horas Pago a plazos
Logo UfesaLogo Ufesa

Conserva el sabor de l'estiu amb melmelades originals

Les fruites d'estiu arriben sempre en abundància. I no és un problema, al contrari, perquè són delicioses i molt apreciades. El seu sabor dolç i refrescant les converteix en les protagonistes de sucs, batuts i fins i tot amanides. Però, i si en poguéssim gaudir durant tot l'any? És possible si les conservem correctament!

Deshidratar o fer melmelades: dues maneres de conservar la fruita

Al llarg de la història, la deshidratació ha estat un dels mètodes més efectius per conservar els aliments.

Una altra alternativa deliciosa és preparar melmelades casolanes. Sigui a l'estil tradicional o amb l'ajuda d'una panificadora, fer melmelada és més fàcil del que sembla. De fet, moltes persones no saben que les panificadores també permeten elaborar melmelades, a més de pa casolà i artesà.

Per obtenir una melmelada amb la consistència perfecta, es recomana utilitzar la mateixa quantitat de fruita i sucre. Això sí, cal calcular el pes de la fruita sense pell, llavors ni pinyol.

Recepta de melmelada de préssec i menta

La combinació de préssec i menta dona com a resultat una melmelada única i refrescant. En fer-la a casa, podem personalitzar els sabors i crear alguna cosa realment especial.

Ingredients:

  • 400 g de préssec
  • 300 g de sucre
  • Suc de mitja llimona
  • 1 full de menta
  • 2 cullerades d'aigua freda

Preparació:

  • Pelem i tallem els préssecs a trossos petits. Si preferim una textura més homogènia, podem triturar lleugerament amb una batedora.
  • Introduïm els préssecs a la cubeta de la panificadora i afegim el sucre, el suc de llimona i la fulla de menta.
  • Seleccionem el programa de melmelades (a la majoria de panificadores, sol ser el programa 9) i deixem que faci la feina per nosaltres. En menys de dues hores, la melmelada estarà a punt.

Com conservar la melmelada casolana

El procés de conservació és clau per mantenir la melmelada en perfecte estat:

  • Esterilitzar els pots: Abans d'emplenar-los, és important netejar-los i esterilitzar-los bé.
  • Envasat en calent: Aboquem la melmelada calenta als pots, deixant només uns mil·límetres d'espai abans de tancar-los hermèticament.
  • Bany maria: Per a una millor conservació, col·loquem els pots tancats en aigua bullint durant 10 minuts.
  • Si la melmelada conté sucre, es pot emmagatzemar al rebost en un lloc fresc i fosc. Si té poca o res de sucre, el millor és guardar-la a la nevera. Una altra opció pràctica és congelar-la, evitant així el procés d'esterilització.

I així podrem gaudir d'una melmelada casolana amb un toc especial durant tot l'any! T'animes a tastar amb altres fruites com figues, prunes o paraguaians?

 

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada..

Cistella 0

La seva cistella és buida.

Comença a comprar