Anar directament al contingut
Envío GRATIS a partir de 35€ Recíbelo en 24/72 horas Pago a plazos
Logo UfesaLogo Ufesa

Com fer una cassoleta de fruits vermells

Et donarem una excusa molt llaminera per fer una passejada pel camp i tornar a casa amb una cistella plena de fruits vermells i fruits del bosc: fer una cassoleta de fruits vermells. Groselles, mores, nabius o gerds són els ingredients estrella d'un dolç molt tardorenc que farem. No hi ha res com aprofitar els aliments de temporada per a les nostres receptes.

El primer pas per fer una cassoleta de fruits, és fer la massa trencada de les cassoletes. Podem partir de cassoletes ja preparades que es poden adquirir en supermercats i fleques. Però si tens temps, fer-les a casa és divertit.

Com fer la massa de la cassoleta:

Ingredients:

  • 175 grams de farina
  • 85 grams de mantega
  • 45 grams de sucre glas
  • 1 ou

Preparació:

  1. Barregem la farina amb la mantega i el sucre llustre.
  2. Quan els ingredients estiguin ben barrejats i la massa tingui un aspecte de sorra, hi afegim l'ou.
  3. Pastem amb les mans o ho fem amb una batedora pastadora i fem una bola gran i quan quedi uniforme l'emboliquem en paper transparent i la fiquem al frigorífic durant una hora, perquè es refredi i adquireixi consistència.
  4. Sobre una superfície de farina, tant al taulell com a la taula, estenem la massa amb un corró i amb un tallador en forma de cercle fem la forma. Agafem cadascuna de les masses circulars i les anem adaptant al motlle de la cassoleta.
  5. A continuació, col·loquem paper de forn a cadascuna de les cassoletes i sobre elles unes mongetes blanques o cigrons perquè al forn no s'inflin amb la calor i mantinguin la forma. Un altre truc és punxar també amb una forquilla la massa de les cassoletes, però no és suficient, haurem de posar també els llegums a manera de pesos.
  6. Introduïm la safata amb les cassoletes durant uns 20 minuts a la fregidora. Transcorregut aquest temps, traiem el paper i els cigrons i tornem a ficar-les a la fregidora d'aire, uns 5 o 10 minuts, en funció de la potència del nostre electrodomèstic.

Com fer el farciment:

En aquesta ocasió, omplirem les nostres cassoletes amb crema pastissera i sobre ella col·locarem els fruits vermells.

Preparació:

  1. Barregem tres rovells d'ou amb 150 grams de sucre en un recipient i batem amb les varetes de la batedora de mà. Hi afegim 75 grams de farina i continuem batent la barreja.
  2. En un altre recipient, escalfem un litre de llet amb una branca de canyella, una beina de vainilla i una escorça de llimona. Després d'uns minuts, quan la llet hagi agafat el sabor d'aquests ingredients, la passem per un colador i l'afegim a la barreja anterior a poc a poc.
  3. Escalfem la barreja al foc, sense deixar de remenar, i quan espesseixi la retirem. Ja tenim la crema pastissera feta!
  4. Farcim les cassoletes amb crema pastissera i les cobrim amb paper transparent. Quan s'hagin refredat a temperatura ambient, les fiquem al frigorífic durant almenys mitja hora perquè adquireixin consistència.
  5. Només ens queda afegir al gust el nostre ingredient estrella: els fruits del bosc per donar color i gust de les nostres cassoletes. I perquè brillin encara més, els pintem amb almívar.

Tens altres suggeriments per preparar amb mores i fruites silvestres? Anima't a compartir-les amb nosaltres.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada..

Cistella 0

La seva cistella és buida.

Comença a comprar