A Ufesa ens encanta el cafè! Per això, en aquest bloc, ens hem proposat aprendre a fer els diferents tipus de cafè que existeixen i avui li ha tocat el torn al cafè latte macchiato que podem preparar fàcilment amb una de les nostres cafeteres espresso.

A més de la proporció de llet i cafè, la diferència de caffe batega macchiato respecte a altres tipus de cafè més populars, com el capuccino o el tallat, és l'ordre dels ingredients.

Pas a Pas:
- Per fer l'escuma utilitzem millor llet sencera, ja que, en tenir més greix, aconseguirem una escuma més densa i cremosa. També és important que la llet estigui freda, ara veurem per què.
- Omplim la gerra per la meitat i col·loquem el filtre de vapor dins de la llet. En fer l'escuma, inclinem una mica la gerra i ens fixem que les bombolles siguin molt petites.
-
L'escuma de la llet ha d'assolir els 60°, per això fem servir llet freda perquè tinguem temps d'escumar-la bé abans d'arribar a aquesta temperatura. Quan l'escuma de llet arribi als 60° (la gerra ha de cremar en tocar-la) i tingui bombolles petites, sabrem que està perfecta.
-
Tot seguit, preparem un cafè espresso, amb una cafetera espresso com la de la imatge o amb una cafetera de càpsules. Aquests dos models tenen un filtre per fer l'escuma, per la qual cosa podem utilitzar qualsevol de les dues.
-
En un got de vidre, perquè es vegin bé les capes, aboquem llet normal i tot seguit una capa d'escuma. Després afegim el cafè. Veurem com travessa l'escuma, en ser menys densa, i com es col·loca a la capa intermèdia. Ja tenim la nostra llet tacada de cafè o el nostre cafè latte macchiato!
Ara que ja saps com preparar un deliciós cafè latte macchiato a casa, només queda gaudir-lo com més t'agradi: sol, acompanyat d'un bon esmorzar o en aquell moment especial de pausa que es gaudeix tant.