Anar directament al contingut
Envío GRATIS a partir de 35€ Recíbelo en 24/72 horas Pago a plazos
Logo UfesaLogo Ufesa

Com fer un cafè latte macchiatto a casa

A Ufesa ens encanta el cafè! Per això, en aquest bloc, ens hem proposat aprendre a fer els diferents tipus de cafè que existeixen i avui li ha tocat el torn al cafè latte macchiato que podem preparar fàcilment amb una de les nostres cafeteres espresso.

Aquest tipus de cafè porta més quantitat de llet que de cafè. Es tracta de “tacar” la llet amb un espresso (30 ml) i, de vegades, fins i tot amb menys.
A més de la proporció de llet i cafè, la diferència de caffe batega macchiato respecte a altres tipus de cafè més populars, com el capuccino o el tallat, és l'ordre dels ingredients.
Per fer un cafè latte machiato, aboquem el cafè sobre la llet en un got i, no al contrari, com ho fem per preparar un cafè amb llet o un tallat.
Però la preparació no s'acaba aquí. Una de les característiques del latte machiato és l'escuma de llet, que queda a la part superior. El resultat és una beguda de tres capes, en què el cafè queda “atrapat” al mig entre dos blocs de llet. Per això, la manera de servir-lo sigui en un got alt de vidre, perquè es distingeixin els colors, en lloc d'en una tassa de ceràmica com el capuccino.
Ara que ja tenim clar quin tipus de beguda és el cafè latte macchiatto, ho preparem pas a pas.

Pas a Pas:

  1. Per fer l'escuma utilitzem millor llet sencera, ja que, en tenir més greix, aconseguirem una escuma més densa i cremosa. També és important que la llet estigui freda, ara veurem per què.
  2. Omplim la gerra per la meitat i col·loquem el filtre de vapor dins de la llet. En fer l'escuma, inclinem una mica la gerra i ens fixem que les bombolles siguin molt petites.
  3. L'escuma de la llet ha d'assolir els 60°, per això fem servir llet freda perquè tinguem temps d'escumar-la bé abans d'arribar a aquesta temperatura. Quan l'escuma de llet arribi als 60° (la gerra ha de cremar en tocar-la) i tingui bombolles petites, sabrem que està perfecta.

  4. Tot seguit, preparem un cafè espresso, amb una cafetera espresso com la de la imatge o amb una cafetera de càpsules. Aquests dos models tenen un filtre per fer l'escuma, per la qual cosa podem utilitzar qualsevol de les dues.

  5. En un got de vidre, perquè es vegin bé les capes, aboquem llet normal i tot seguit una capa d'escuma. Després afegim el cafè. Veurem com travessa l'escuma, en ser menys densa, i com es col·loca a la capa intermèdia. Ja tenim la nostra llet tacada de cafè o el nostre cafè latte macchiato!

Ara que ja saps com preparar un deliciós cafè latte macchiato a casa, només queda gaudir-lo com més t'agradi: sol, acompanyat d'un bon esmorzar o en aquell moment especial de pausa que es gaudeix tant.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada..

Cistella 0

La seva cistella és buida.

Comença a comprar