Si ets amant del cafè, sabràs que la seva aroma té un poder gairebé màgic: desperta els sentits i millora l'ànim a l'instant. Ja sigui a casa o a la feina, una tassa de cafè sempre és un bon pla.
El cafè ens acompanya en diferents moments del dia: ens ajuda a mantenir-nos desperts en plena jornada laboral, és el millor còmplice per a una conversa entre amics i una excusa perfecta per allargar una sobretaula familiar.
Entre la gran varietat de cafès que existeixen, n'hi ha un que destaca com el més icònic de la tradició italiana: el cappuccino. La seva cremositat i equilibri de sabors el converteixen en un imprescindible per als cafeters. A Ufesa, tenim una varietat de cafeteres espresso que faran que preparar el teu cappuccino sigui molt fàcil.
Com preparar un cafè cappuccino a casa
La base del caputxí és un bon espresso. Si tens una cafetera espresso o de càpsules, tindràs gran part de la feina feta. Però què diferencia el caputxí de l'espresso? La clau és a la llet i la seva escuma.
El secret de l'escuma perfecta
Per aconseguir una textura cremosa i densa, l'ideal és fer servir llet fresca sencera. El seu major contingut en greix ajuda a crear una escuma més estable i vellutada. En canvi, amb llet desnatada l'escuma es desfà amb més facilitat i no tindrà la mateixa consistència.
Un altre truc important: la llet ha d'estar freda abans d'escumar-la, ja que així tindrem més temps per treballar-ne la textura.
Pas a pas per escumar la llet
- Omple la gerra fins a la meitat amb llet freda.
- Introdueix el filtre de vapor a la llet de la teva cafetera espresso.
- Inclina lleugerament la gerra i activa el vapor.
- El secret és a les bombolles: han de ser molt petites per aconseguir una escuma uniforme. Si són massa grans, torna a donar-li vapor fins a aconseguir la textura desitjada.
- La llet ha d'assolir uns 60°C (quan la gerra cremi al tacte, estarà a punt).
Muntatge del cappuccino
Aboca l'escuma de llet sobre l'espresso i observa com es forma la característica taca blanca a la superfície. Si vols afegir un toc artístic, fes servir un escuradents per dibuixar figures o empolvora una mica de cacau o xocolata ratllada. A punt per gaudir!
L'origen del cappuccino
La seva història és una mica incerta. Algunes versions el vinculen amb l'Ordre dels cappuccino, mentre que d'altres el situen a Àustria al segle XVIII. El que sí que sabem és que la seva popularitat es va disparar al segle XX i que, gràcies a les cafeteres espresso amb broquet de vapor, avui el podem preparar a casa amb la mateixa qualitat que en una cafeteria.
☕ I tu, com prefereixes el teu cappuccino? Explica'ns el teu truc o toc especial. 😊