Anar directament al contingut
Envío GRATIS a partir de 35€ Recíbelo en 24/72 horas Pago a plazos
Logo UfesaLogo Ufesa

Com fer nata muntada per a un deliciós tortell?

Al bloc d'Ufesa ens encanta descobrir la riquesa gastronòmica d'Espanya. No negarem que la millor manera de fer-ho és viatjant, però mentre planegem la nostra propera escapada… per què no començar coneixent-la des de casa? Per això, hem decidit aprofitar les festivitats regionals per descobrir els dolços tradicionals que les acompanyen.

La nostra primera parada és Saragossa. Tots coneixem la seva patrona, però què hi ha del seu patró? Saps quan se celebra i qui és? Aquí hi ha una pista: la seva figura es troba flanquejant la porta de l'ajuntament de la ciutat, amb mitra i bàcul a la mà. Es tracta de San Valero, bisbe de Saragossa al segle IV, del qual la llegenda explica que era tartamut. Les seves relíquies es conserven a la Catedral de Sant Salvador, coneguda popularment com La Seu, ubicada a la Plaça del Pilar.

Sant Valero: rosconero i ventolero

Cada 29 de gener, els saragossans celebren el dia de San Valero, un festiu que molts aprofiten per fer una escapada a la neu. Però si hi ha alguna cosa que realment caracteritza aquesta data és el tradicional tortell. No en va, el refrany diu: "San Valero, rosconero i ventoler".

Curiosament, Saragossa és una de les poques ciutats on es gaudeix del tortell dues vegades al gener. I, com ja sabem com preparar la massa, avui volem centrar-nos en un dels ingredients estrella: la nata muntada.

Recepta de nata muntada

Ingredients:

  • 800 ml de nata per muntar (freda, de nevera)
  • 200 g de sucre blanc
  • 2 culleradetes de quallada en pols (o gelatina neutra en la mateixa quantitat)

Pas a pas:

  • Aboca la nata al bol de la teva batedora de rebosteria. Recordeu que ha d'estar molt freda, però no congelada.
  • Comença a batre a velocitat mitjana. Quan la nata comenci a espessir, afegeix la quallada en pols.
  • Sense deixar de batre, incorpora-hi a poc a poc el sucre en forma de pluja.
  • Continua batent fins que la nata estigui ferma, formi solcs i adquireixi un lleuger to groguenc.

I llest! Ja tens la teva nata muntada perfecta per emplenar tortells i tortells. Només queda col·locar-la en una màniga pastissera i donar el toc final al teu tortell de San Valero.

Un dolç amb història

Encara que en els seus orígens el tortell no portava cap mena de farciment, la seva tradició es remunta a l'Edat Mitjana. Es diu que en aquella època els nobles repartien pa als vilatans a la porta de casa seva. Amb el temps, aquest costum va evolucionar fins a convertir-se en el tortell que coneixem avui.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada..

Cistella 0

La seva cistella és buida.

Comença a comprar