Avui farem massa de pizza italiana. Una recepta molt senzilla que podem fer amb els més menuts de la casa. És fàcil de fer i, sobretot, divertida. Com sempre que fem una recepta casolana, la millor part és que podem fer-la al nostre gust, triar els nostres ingredients preferits i combinar sabors que no trobem al supermercat. És a dir, fer una pizza original, marca de casa nostra.
La massa és la clau d'una bona pizza. I és molt fàcil fer-la. Continua llegint per descobrir com preparar la teva pròpia massa de pizza!
Passos per preparar massa de pizza casolana:
Ingredients:
- 400 grams de farina
- 200 ml d'aigua
- Dues cullerades d'oli d'oliva (si és verge extra molt millor)
- Un pessic de sal
Preparació:
- Aboquem la farina en un bol i hi afegim una mica de sal.
- Hi afegim aigua i les dues cullerades d'oli d'oliva.
- Ja tenim tots els ingredients al mateix recipient!
- Ara només falta amassar i amassar i amassar… fins que es forma una bola més o menys homogènia.
- Quan ja la tenim, la deixem al mateix bol, tapem amb un drap i deixem reposar una mitja hora.
Fer massa per a pizza amb la panificadora
Si tenim una panificadora, podem fer la massa en menys temps i amb menys esforç. Ella farà el treball de pastat per nosaltres, deixant la massa perfecta per allisar amb el corró.
L'únic que hem de fer és afegir a la panificadora aquests ingredients:
- 450 grams de farina
- 300 ml d'aigua
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Dues culleradetes de sucre
- Una culleradeta de llevat sec
Amb aquestes quantitats podrem fer fins a 3 pizzes de mida estàndard.
- Quan tinguem tots els ingredients, seleccionem el programa 'massa' de la panificadora.
- Quan acabi el procés, traiem la massa, li donem una forma circular i, com hem fet abans, la tapem amb un drap i deixem reposar uns minuts.
- A continuació, partim la massa en diversos trossos i en prenem un per fer la nostra primera pizza.
- Estenem farina sobre el taulell perquè no s'enganxi i, amb un corró, anem estenent la massa i donant-li la forma que vulguem.
- Quan ja tenim la massa de la pizza feta, col·loquem un paper de forn sobre la safata i comencem amb la part més creativa.
Et donem idees!
- Pizza de gambes i xampinyons
- Pizza de sardines, olives negres i pebrot vermell
- Pizza d'espinacs i formatge
- Pizza de xoriço i ceba
- Pizza de pernil serrà, ceba i albergínia
Fas pizzes casolanes? Explica'ns la teva pizza més original, volem tastar-la!